:-(

Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?

teraz 8°C
powietrze Dobre
Portal zambrow.org 06/05/2004 00:00

Tydzień temu (27 kwietnia) odbyła się 19. sesja Rady Miasta Zambrów. W trakcie sesji radni przyjęli dziewięć uchwał. Między innymi Rada Miasta stwierdziła częściową nieaktualność "Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta", w związku z czym przyjęto uchwałą w sprawie przystąpienia do sporządzenia zmiany "studium". Radni również uchwałę stanowiącą, że Miasto powinno sporządzić Lokalny Program Rewitalizacji na obszar osiedla południowego, w związku z ubieganiem się o dofinansowanie dwóch projektów ze środków Unii Europejskiej.
Rozmawiano również o warunkach przeprowadzenia remontu hali poprzemysłowej po "Zamtexsie" a także o warunkach jej przyszłej dzierżawy.

Sprawozdanie z XIX sesji Rady Miasta Zambrów

W dniu 27 kwietnia 2004 roku odbyła się XIX sesja Rady Miasta Zambrów. W trakcie sesji przyjęto dziewięć następujących uchwał:

:: uchwałę nr 92/XIX/04 w sprawie aktualności studium i planów miejscowych gminy Miasta Zambrów; Rada Miasta po zapoznaniu się z "Ocenę aktualności studium i planów miejscowych" stwierdziła częściową nieaktualność "Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta Zambrów".

:: uchwałę nr 93/XIX/04 w sprawie przystąpienia do sporządzenia zmiany "Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta Zambrów"; na podstawie zmian ustawy z dnia 27 marca 2003 roku o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym oraz zmian ustawy z dnia 8 marca 19990 roku o samorządzie gminnym Rada Miasta postanowiła przystąpić do sporządzenia zmiany "Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta Zambrów" przyjętego uchwałą nr 64/X/99 Rady Miejskiej w Zambrowie z dnia 29 czerwca 1999 roku.

:: uchwałę nr 94/XIX/04 w sprawie przystąpienia do sporządzenia Lokalnego Programu Rewitalizacji na obszar osiedla Południowego Miasta Zambrów; w związku z ubieganiem się o dofinansowanie realizacji dwóch projektów (adaptacja hali poprzemysłowej PPB "Zamtex" S.A. oraz rewitalizacja osiedla pokoszarowego) z funduszy strukturalnych Unii Europejskiej (w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego) miasto Zambrów podjęło uchwałę dotyczącą sporządzenia Lokalnego Programu Rewitalizacji Osiedla Południowego Program taki stanowi niezbędny załącznik do składanych wniosków.

:: uchwałę nr 95/XIX/04 w sprawie uchwalenia "Programu gospodarczego i określenia kierunków działania Burmistrza". Program dotyczy warunków przeprowadzenia remontu hali poprzemysłowej po "Zamtexie", a także warunków jej wydzierżawienia.

:: uchwałę nr 96/XIX/04 w sprawie uchwalenia wieloletniego planu rozwoju i modernizacji urządzeń kanalizacyjnych; na mocy niniejszej uchwały podjęto decyzję o przyjęciu "Wieloletniego planu rozwoju i modernizacji urządzeń wodociągowych i urządzeń kanalizacyjnych" na lata 2005- 2010.

:: uchwałę nr 97/XIX/04 w sprawie zmiany w Statucie Zambrowskiego Związku Gmin; w związku z przyjęciem do Zambrowskiego Związku Gmin nowych członków - gmin Nur i Czyżew - Osada oraz potwierdzeniem przynależności do Związku przez miasto Zambrów wprowadzono stosowne zmiany w statucie Związku.

:: uchwałę nr 98/XIX/04 w sprawie zmian w podziale Miasta Zambrów na obwody głosowania; na mocy uchwały wprowadza się zmiany w załączniku do uchwały nr 239/XLI/02 Rady Miejskiej w Zambrowie z dnia 25 czerwca 2002 roku dotyczące podziału Miasta Zambrów na obwody głosowania: w obwodzie nr 5 (siedziba obwodu -Miejskie Gimnazjum nr 1 w Zambrowie) wprowadza się ulice Paderewskiego, Piłsudskiego i Sportową, a w obwodzie Nr 8 (siedziba obwodu - Miejska Biblioteka Publiczna przy ul. Wyszyńskiego) wprowadza się ulicę Milenijną.

:: uchwalę nr 99/XIX/04 w sprawie obwodu głosowania w Szpitalu Miejskim w Zambrowie; w związku z wyborami posłów do Parlamentu Europejskiego zarządzonych na 13 czerwca 2004 roku, utworzono obwód glosowania nr 14, którego siedzibę jest Szpital Miejski w Zambrowie - ul. Papieża Jana Pawła II 3.

:: uchwałę nr 100/XIX/04 w sprawie zobowiązań w zakresie remontu szkoły; na mocy tej uchwały Rada Miasta podjęła decyzję o przystąpieniu do remontu Szkoły Podstawowej nr 5 w Zambrowie. Remont zostanie sfinansowany ze środków Miasta w wysokości 300 tysięcy złotych.

Sprawozdanie z XIX sesji Rady Miasta komentarze opinie

Dodajesz jako: |

Ogłoszenia PREMIUM

Światłowodowy Internet w

Internet bez zawieszania, gwarancja prędkości, szybko, solidnie. Sprawdź nas w blokach: https://arcynet.pl/internet-do-bloku-24m/ albo w domkach..

Bramy panelowe, palisadowe,

CENTRUM OGRODZEŃ MICHALSKI oferuje kompleksowo ogrodzenia: -panelowe -palisadowe -aluminiowe -betonowe -metalowe zdobione -ze sztachet..

Ekogroszek EXTRA PREMIUM +.

Polecamy Państwu ekogroszek o doskonałych parametrach : -wartość opałowa 26-28 MJ/kg - zawartość popiołu do 5% -- siarka 0,50%. Warunki transportu..

Węgiel kamienny kostka 640

Posiadamy w sprzedaży węgiel o parametrach -wartość opałowa 24-25 MJ/kg -zawartość popiołu od 6% do 8% Posiadamy samochody samowyładowcze. Warunki..

Magazynier - kierowca

Hurtownia materiałów budowlanych i wykończeniowych Chemix Sp. z o.o. w Zambrowie zatrudni osobę na stanowisko Magazynier - kierowca Od kandydatów..

Obyspniki na pryzmy - nowa

Sklep ROLNIK Mioduszewski, wjazd od ulicy Wiśniowej Nowa dostawa obsypników na pryzmy Zapraszamy Dodatkowo oferujemy folię na pryzmy, siatkę na..

Sprzedam Mieszkanie 72 m2 w

Sprzedam mieszkanie o pow. 72,8 m2 na II piętrze z dużym balkonem w Zambrowie przy ul. Wyszyńskiego. Mieszkanie ładne i czyste, po remoncie. Gotowe..

Nowa kablówka telewizja w

Pakiety z Internetem już od 55zł, bez talerza, bez zawieszania się, w pełni cyfrowa kablówka na światłowodach. Sprawdź:..

Naprawa komputerów i laptopów,

Zajmujemy się profesjonalnie: - naprawą komputerów - naprawą laptopów - naprawą telefonów - naprawą tabletów - naprawą nawigacji - naprawą..

Usługi koparką Zambrów

Świadczymy usługi koparką oraz koparko ładowarką w Zambrowie, Szumowie, Kołakach Kościelnych i Rutkach oraz okolicy. Cały powiat zambrowski. Nasi..

Dom 100m2, działka 2100m2,

City-Biuro Nieruchomości posiada w ofercie sprzedaży: Dom parterowy, murowany o powierzchni 100m2 położony w wsi Nagórki-Jabłoń, zaledwie kilka..

Ekogroszek Eco Power

Wartość opałowa 24-25 MJ/kg, zawartość popiołu ok 7%-9%, uziarnienie 8-25 mm. Pakowany w worki 25kg* 40 sztu/ paleta. Warunki transportu do..

Budynek użytkowy 452m2, Aleja

City-Biuro Nieruchomości: Budynek mieszkalno-użytkowo-handlowy o powierzchni użytkowej 452m2 położony przy Aleji Wojska Polskiego w Zambrowie...

SERWIS KOMPUTEROWY SPEEDCOMP

Zajmujemy się profesjonalnym serwisem: - KOMPUTERÓW - TELEWIZORÓW - TELEFONÓW - oraz wielu innych URZĄDZEŃ ELEKTRONICZNYCH Instalacja i..

Brama Wjazdowa Przesuwna

Brama wjazdowa przesuwna panelowa o wymiarach 6000 x 2030 mm ocynkowana ogniowo oraz pomalowana proszkowo. Możliwość założenia automatu. Jesteśmy..

Sprzedam Mieszkanie

Sprzedam Mieszkanie na ulicy Magazynowej, metraż 70m2, 2 pokoje z kuchnią, mieszkanie na II piętrze. W bloku znajduje się domofon. Mieszkanie w..

Dowozy Pizzeria

Potrzebny kierowca do pracy na dowozy w Pizzerii Perfetto. Bardzo dobre warunki pracy. Po więcej informacji prosimy dzwonić pod nr 604 461 261...

Specjalista ds. sprzedaży i

Elhurt-Elmet Sp. z o. o., firma o wieloletniej tradycji w handlu artykułami z branży elektrycznej i metalowej, lider na rynku, poszukuje Kandydatek..

Wynajmę lokale użytkowe przy

Oferuję do wynajęcia lokale użytkowe o powierzchni: -226 m2 oraz -232 m2 przy Alei Wojska Polskiego nr 37B. Możliwość indywidualnej aranżacji..

Kupujemy samochody,my płacimy

Kupujemy samochody w bardzo dobrym stanie, z mniejszymi lub większymi wadami także auta powypadkowe ,bez opłat,angliki,motory,przyczepy..

Mieszkanie 4 pokoje, 71 Pułk

City-Biuro Nieruchomości posiada w ofercie sprzedaży: Mieszkanie o powierzchni 56,20m2 położone na IV piętrze w bloku przy ul. 71 Pułku Piechoty w..

Terapia falą uderzeniową

Zapraszam na zabiegi terapii falą uderzeniową. Jest to nieinwazyjne, nowoczesne rozwiązanie do eliminowania przewlekłego bólu występującego w..

Usługi maszynami budowlanymi

Świadczy usługi maszynami budowlanymi, tj. koparki, koparko-ładowarki, wywrotki. Posiadamy w swojej ofercie na sprzedaż materiały budowlane tj...

PRZYDOMOWE OCZYSZCZALNIE

Przydomowe oczyszczalnie ścieków: - drenażowe - biologiczno mechaniczne - bezprądowe - przepompownie - studnie chłonne Zajmujemy się..

Piasek Zambrów - transport

Sprzedajemy piasek, żwir, czarnoziem, kruszywo drogowe i inne kruszywa. piach, kruszywa z transportem w Zambrowie, Kołakach, Szumowie, Rutkach i..

Meble na wymiar. Kuchnie,

Meble na wymiar. Kuchnie, szafy, garderoby, zabudowy itp. Wysoka jakość wykonania. Bogaty wybór materiałów. Dogodne terminy realizacji. Strona na FB..

Sprzedam dom

Sprzedam dom w miejscowości Tybory Olszewo.gotowy do zamieszkania nie wymagający wkładu finansowego, działka ok 15 ar. Na dole kuchnia z salonem,..

Alarmy, domofony, monitoring,

Alarmy, monitoring, automatyka domowa -instalacje alarmowe -instalacje elektryczne -napędy do bram -automatyka domowa -sterowanie z poziomu..

Przyjmę kierowcę c+e

Zatrudnię kierowcę z kategorią C+E, jazda z naczepą firanką po Polsce. telefon: 666 328 277

Mieszkanie 71,66m2,

City-Biuro Nieruchomości posiada w ofercie sprzedaży: Mieszkanie o powierzchni 71,66 m2 położone na VI piętrze w bloku z windą przy ul. Papieża Jana..

Korepetycje, nauka języka

Oferuję pomoc w nauce oraz naukę języka francuskiego

Działka 1,98 ha

Działki gruntu o łącznej powierzchni 1,987 ha położone w Pstrągach-Gniewotach , gmina Zambrów. Grunty z możliwością zagospodarowania na różne cele...

Praca na stanowisku doradcy

Poszukujemy doradcy klienta do Salonu Canal+ w Zambrowie na niepełny etat (ok 120-130h miesięcznie). Atrakcyjne wynagrodzenie (podstawa+prowizja)...

WĘGIEL, BRYKIET, PELLET

SKŁAD OPAŁU W WIŚNIEWIE k/ZAMBROWA OFERUJE: * WĘGIEL KOSTKA, ORZECH, * PELLET DRZEWNY EN PLUS A1 CERTYFIKOWANY * PELLET PREMIUM CERTYFIKOWANY *..

Rozbiórki Zambrów wyburzenia

Wykonujemy wyburzenia i rozbiórki budynków gospodarczych, przemysłowych i rolniczych (w tym obór rolniczych) na terenie Zambrowa, Szumowa, Kołak..

transport maszyn ciągników

Szukasz oferty transportowej w Zambrowie, w okolicy? Zapewniamy sprawną i szybką usługę transportową maszyn, ciągników, lokalny transport..

Ocieplanie Poddaszy Pianą Pur

Docieplamy natryskowo pianą otwarto i zamknięto komórkową: poddasza,magazyny, hale,garaże,fundamenty itp. Główne zalety piany to:brak mostków..

Mieszkanie 56,20m2,

City-Biuro Nieruchomości posiada w ofercie sprzedaży: Mieszkanie o powierzchni 56,20m2 położone na parterze w bloku przy ulicy 71 Pułu Piechoty w..

SPRZEDAM LAS w KOŁAKI

Mam do sprzedania LAS MIESZANY, o powierzchni 1,21 ha. Zapraszam. Tel. kontaktowy 515 279 804.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

MARKOMP z siedzibą w Zambrów 18-300 , Bema 2B

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"